Log in om onderwerpen en reacties te kunnen plaatsen

< Wij zijn zwanger!

zwanger van een tweeling!

Reageer
Saskia_babyboom_49's picture
Saskia_babyboom_49

Hallo dames,

Ik ben 4 maanden zwanger van een tweeling.
Nu hoop ik dat er meer meiden zijn op dit forum die zwanger zijn van een tweeling zodat we wat ervaringen kunnen delen, aangezien het net iets anders is dan een eenling zwangerschap.
Zoals wanneer voelde jullie de kleintjes en voel je ze alle twee of maar 1?

Hoop dat jullie reageren.

gr Saskia

Bericht gewijzigd door: Amsterdam1981, op: 05/05/2009 13:33


[url=http://www.babybytes.nl/1255730400][/

faithlyn's picture
faithlyn

Hoi saskia ik ben van het september forum wat leuk dat er nu ook iemand is die een tweeling verwacht. Het is inderdaad net ietsjes anders, maar wel leuk.
Ik ben ook 21 weken zwanger van een tweeling, heb gister te horen gekregen dat het een jongen en een meisje is. Ik ben zo blij.
Hoe is jou zwangerschap tot nu toe verlopen?

Groetjes Faithlyn

Saskia_babyboom_49's picture
Saskia_babyboom_49

Hoi Faithlyn,

Super dat je reageerd ik was al bang dat ik de enige was bij babyboom :-).
Wat leuk dat je een jongen en een meisje krijgt, zoals iedereen zegt dan ben je in 1 x klaar ( indien je naturlijk het bij 2 kids wilt houden).
De 1ste 2.5 maand ben ik alleen maar ziek geweest alles wat ik at of dronk kwam er uit. Als ik uberhaubt wat kon eten want alles stonk en was vies hahaha.
Verder is alles tot nu toe goed gegaan, sinds een paar dagen voel ik ze af en toe. Alleen het gekke is dat ik het alleen voel aan de linkerkant van me onderbuik. Kan het zijn dat me kids toevallig alletwee met een voeten daar liggen.
Hoe gaat de zwangerschap bij jouw.

gr Ssskia


[url=http://www.babybytes.nl/1255730400][/

faithlyn's picture
faithlyn

Hoi saskia

Ja inderdaad iedereen zegt ou dan ben je gelijk klaar ik vind dat een rot opmerking, ik bepaal toch zelf wel wanneer ik klaar ben of niet.:unsure:
Ik ook erg veel ziek geweest de eerste 3,5 maanden, veelal overgeven niets en ook niets bleef binnen, was op een gegeven moment uitgedroogd, had last van obstipatie en voelde mij zo beroerd alsof al mijn energie was weggenomen.
Maar nu voel ik me stukken beter, alleen erg veel pijn in me bekken.
Bij de vorige echo lag een kindje boven de ander beneden, en de laatste tijd voelde ik alleen maar druk geschop aan de onderkant tegen mij blaas:( ik maakte me daarom zorgen om het kindje dat boven lag of alles nog wel goed ging.
Afgelopen maandag zeg ik toen dat ze allebei beneden lagen met met z'n tweeen daar druk aan het schoppen waren. nou dat was echt een opluchting.
Wanneer krijg jij de 20weken echo? ik krijg hem pas a.s. maandag.
Krijg jij ook bij elke bezoek een echo?
Wat ging er door jou heen toen je te horen kreeg dat het er twee waren hoe ervaarde jij dat.
Ik vraag een beetje veel he omdat het voor mij een onbeschrijvelijk gevoel was ben ik zo benieuwd hoe andere dat hebben ervaren

groetjes Faithlyn

Saskia_babyboom_49's picture
Saskia_babyboom_49

Hahaha Ik zeg ook altijd nou dat maak ik zelf nog wel uit of ik dan klaar ben, misschien wil ik wel een elftal hahaha.

Erg hé dat niets binnen houden maar dat je ook uitgedroogd was dat is wel even schrikken moest je ook opgenomen worden dan?
Dat lijkt me ook vervelend als je last hebt van obstipatie daar heb ik gelukkig nog geen last van met nadruk op nog want ik ben daar heel gevoelig voor maar. heb je daar middeltjes tegen wat je kan gebruiken?

Kan me voorstellen dat je je zorgen maakte dat gevoel heb ik nu ook, ik weet dus niet of ik ze alle twee voel of maar 1tje. Gisteren voelde ik ze helemaal niet meer maar dat blijkt normaal te zijn in het begin.
fijn dat je ze hebt gezien en dat het allemaal goed was, gek he hoeveel je al om ze geeft terwijl ze nog helemaal niet kent.
Een vriendin van me zei moet je nagaan hoeveel je ouders van je houden als jij al zoveel van jouw ongeboren kindjes houd, kreeg er tranen van in me ogen hahaha.

Ik krijg me 20 weken echo 2 juni pas, grappig dat jij maandag voor een echo moet ik ook maar gewoon ter controle ik krijg tot nu tot bij elke controle ook een echo vind ik wel fijn zie ik ze tenminste weer hahaha.
Ik loop bij het OLVG in amsterdam welk ziekenhuis heb jij?

Voor mij was het niet echt een verrassing omdat ik dmv icsi ( een andere vorm van ivf) zwanger ben geraakt. Ze hadden 2 embryo’s terug geplaatst en die zijn alle twee blijven zitten tot mijn geluk en verbazing. Ik wist niet meteen dat ik een tweeling mocht verwachten , mijn vriend was er overigens heilig van overtuigd dat er 2 kindje in mijn buik zaten dus toen we de 1e echo kregen was hij helemaal in de wolken en zei meteen zie je wel ik zei het toch! Hahahaha
Ik was ook in de wolken maar dat ging wel af en toe gepaard met shit kan dat wel in de kosten etc. Waarschijnlijk bekend gevoel?

Heb jij trouwens ook steeds van die zeurende hoofdpijn, doet niet heel erg zeer maar gewoon irritant.

Jeetje wat een verhaal is het geworden, sorry! Hihihi

Gr Saskia


[url=http://www.babybytes.nl/1255730400][/

faithlyn's picture
faithlyn

hoi saskia

Ja ik hou echt ontzettend veel van ze, nu weet ik inderdaad hoeveel een moeder om een kind geeft, je gaat er echt voor door het vuur.
Ik had eerst clysma, maar dat mocht op een geven moment niet meer omdat het weeenopwekkend kon zijn, daarna overgestapt naar de microlax die hielp wel maar zo irritant gevoel is dat, dus ben ik daar ook mee gestopt en ben ik aan een volkorendieet begonnen en dat hielp perfect ik was er binnen een week vanaf ROT OBSTIPATIE.
Mijn gynaecoloog wilde mij opnemen maar ik wilde dat niet ik moest er zo van huilen, dat ik haar beloofde zoveel mogelijk binnen te en de volgende keer (binnen 1 week) met beter resultaat te komen. Zo gezegd zo gedaan. ik heb ook heel wat medicatie hier tegen gehad 3a 4 soorten in een korte periode.

Het kan best zijn dat je ze allebei voelt ze draaien ook nog heel veel en dan weet je nog niet wie, wie is. Maar ik begrijp je onzekerheid. Je voelt je geruststellender als je weer een echo heb gehad:P
Ik loop in het Ikazia ziekenhuis in rotterdam.
Ja de kosten zijn enorm en aangezien ik geen 2dehandse spullen wil loopt het aardig op maar ja wat doe je eraan, je heb alles voor ze over het is niet een ieder gegunt dus maken we het er het beste van.

Nee ik heb ook in mijn 16week veel last gehad van hoofdpijn er vervelend is dat, elke dag maar weer. Het leken net aanvallen. maar na 2 weken was ik er vanaf. Ben jij nu ook zo nieuwsgierig naar wat het geslacht is, of merk het pas bij de geboorte, ik vind het knap dat mensen dat 9maanden volhouden.
Nou wij zijn maar met zn tweetje op die forum dus kunnen we lekker veel schrijven.

Ik kijk er naar de bevalling uit niet omndat ik het leuk vind maar omdat ik ontzettend bang ben. Mijn moeder heeft zelf ook een tweeling en hun zijn met 7 maanden geboren, ze lag met 5 maanden al aan het infuus in het ziekenhuis. Ik ben ook zo bang voor vroeggeboorte het komt erg veel voor (niet om je bang te maken hoor)het is gewoon mijn grootste vrees:(

Nou ik zie dat mijn verhaal ook er lang word ik kap er mee tot gauw

groetjes faithlyn:kiss:

Irma_babyboom_7's picture
Irma_babyboom_7

Wauw! Ik vind 1 wondertje al heel mooi, maar een tweeling is super!! Gefeliciteerd meiden!! En laat je omgeving maar kletsen over al dan niet klaar zijn, volgens mij bepalen jullie dat altijd zelf nog...

Heel veel succes met de zwangerschappen!!

Groetjes Irma (juni-forum)

Brigitte_babyboom_4's picture
Brigitte_babyboom_4

Hey hallo!!

Hier nog iemand die zwanger is van een tweeling! Bij mij is het nog erg pril....8,5 week....maar heb al wel vorige week een echo gehad en 2 hartjes zien kloppen. Vind het erg leuk dat er een tweelingforum is ( bedankt faithlyn voor de tip). Ik heb op dit moment veel last van misselijkheid en ben erg moe, maar voor de rest gaat het goed. Ik ben wel blij dat ik niet hoef over te geven en moet eerlijk toegeven dat deze zwangerschap blijkbaar een wondermiddel voor mijn darmen is. Ik heb een spastische darm en heb daar regelmatig last van...dit zorgt er ook voor dat ik soms dagen niet naar de wc kan, maar nu.....echt niet normaal....iedere dag...Voel me in de 7e hemel ;)
18 mei heb ik mijn eerste controle in het ziekenhuis, dus ik hoop dat we dan weer een echo krijgen en onze 2 schatjes weer mooi zien bewegen..

Ik moet wel zeggen dat het bij ons een grote verrassing was toen we bij de echo vorige week zagen dat het er 2 waren. Totaal niet verwacht. We zijn 1,5 jaar bezig geweest en zouden eigenlijk deze maand naar het ziekenhuis gaan voor onderzoeken.....en tja dan blijk je ineens zwanger. Dat voelt dan al helemaal als een wonder....en dan...bij een echo blijken het er 2 te zijn.....Mijn vriend en ik vinden het nog steeds een beetje onrealistisch...maar daar zal de komende tijd wel verandering in komen als mijn buik gaat groeien :)

Leuk om eens praatmaatjes te hebben over deze bijzondere zwangerschap!!

Groetjes
Brigitte


Wendy_babyboom_59's picture
Wendy_babyboom_59

Hallo meiden,

mag ik ook met jullie meeschrijven?
Ik ben Wendy, 31 jaar. Mama van een geweldige dochter van bijna 2,5. Heb 14 jaar een relatie met Richard, waar ik ook mee getrouwd ben. In februari hadden we een positieve test in handen. De test deden we alleen maar ter bevestiging, want aan mijn gedrag konden we al merken dat ik weer zwanger was :laugh:

Toen ik 10,5 week zwanger was kregen we onze eerste echo. Toen ik op de bank lag, en ze het echo-apparaat op m'n buik zette, zei ze ineens: 'Hé kijk nou, het zijn er 2!!' We waren gelijk in de 7e hemel. Ik vond het zo geweldig, heb eerst alleen maar liggen huilen van geluk. Ik ben inmiddels bijna 17 weken zwanger. Ik geloof dat ik op dezelfde dag als jou ben uitgeteld Saskia. Dat is wel heel toevallig hè?? Maar wel erg leuk. Kunnen we lekker veel delen samen.
Ik heb ook een tijdje gehad dat ik aan 1 kant beweging voelde. Nu voel ik aan beide kanten leven. Ook heb ik deze week 1 dag gehad dat ik ze praktisch niet heb gevoeld, maar de afgelopen 2 dagen doen ze het weer geweldig :woohoo:

Ik hoop dat we hier lekker gezellig kunnen teuten!!

Liefs Wendy


Onze dochter wordt grote trotse zus, 17 oktober 2009 zijn we uitgerekend van onze 2-ling!!

Saskia_babyboom_49's picture
Saskia_babyboom_49

Hoi meiden,
Allereerst excuus voor mijn late reactie maar had even geen internet( lang leve kpn!)

super dat er meer meiden reageren, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Faithlyn, De kosten pppfff ja inderdaad maar ik moet zeggen lang leve ikea.
Net als jullie willen wij ook alles nieuw en de ikea heeft echt leuke dingen.
Morgen ga ik weer voor controlle net als jij super om ze weer te zien. en woensdag hebben we een pretecho bij dr Papa.
HAhhaha toepasselijke naam hé! Die man schijnt helemaal je van het te zijn, vriendinnen van me zijn ook bij hem geweest en hij verteld zoveel over je kindjes.
Snap ook echt niet dat mensen het kunnen volhouden om niet te weten wat het geslacht is, ik ben veeeeel te nieuwsgierig.
Dus jij hebt tweeling zusjes/broertjes! Handig kan je veel vragen aan je moeder.
Maar vreselijk voor haar dat ze zo vroeg al in het ziekenhuis is gekomen, mijn collega lag ook heel vroeg in het ziekenhuis, moet er niet aan denken.

Irma, dank je wel voor je enthausiasmne en inderdaad lekker laten kletsen.
Heel veel plezier nog met je laatste weken zwangerschap en sterkte met de bevalling ;-).

Brigitte, Gefelciteers met je zwangerschap super! Bijzonder he om 2 hartjes te horen!
Ik hoop dat je misselijk niet te doorzet zodat je ook moet braken, maar 1 ding maak je niet druk om je kleintjes want die redden zich wel.
Ik was heel erg bang dat ik ze te kort deed omdat ik niets kon eten en als ik wat at het er ook bijna meteen weer uit kwam maar de dokter zei dat me kindjes hun voedsel
en vitamine etc wel kregen het enige wat gebeurt is dat je zelf moe en fuloos wordt.
Misschien wist je dit al in dat geval sorry voor de dubbele info ;-)
Grappig dat je nu beter naar de toilet kan ik kan ook beter terwijl ik ook altijd problemen heb met me darmen en daardoor niet vaak ga hahaha
Zit tweelingen bij je in de fam of zijn jullie de trendsetters?
Heerlijk dat jullie na zolang klussen toch zelf zwanger zijn geworden!!!!!

Wendy, Wat leuk dat we tegelijk zijn uitgerekend! De dokter zei tegen mij dat omdat je van een tweeling eerder bevalt ik waarschijnlijk
eind september beval. Hebben ze dat ook tegen jou gezegd?
Heb jij tweelingen in de fam?
Soms voel ik ze een paar dagen niet en beng dan bang dat er wat aan de hand is, gelukig heb ik morgen mijn echo en dan zie ik ze weer.
Ik zoek altijd meteen naar de hartjes, heb ik ze gevonden dan be ik weer rustig hihihi.

gr Saskia


[url=http://www.babybytes.nl/1255730400][/

Wendy_babyboom_59's picture
Wendy_babyboom_59

Hoi hoi,

Saskia, de arts zei tegen mij ook dat ze gemiddeld wel 3 weken eerder komen, dus zitten we inderdaad op eind september. En ik geloof dat zodra ik 38 weken ben (kom ik dus op 3 oktober), dat ze het lang genoeg vonden. Ze hebben aan het eind echt helemaal niet veel ruimte, dus voor de beebs zou het niet fijn zijn als ze dan nog veel langer moesten blijven zitten. Dus ik geloof dat ik 3 oktober aan kan houden.
Ik heb ook af en toe dat ik ze een paar dagen wat minder voel. Vandaag voel ik ze ook niet zo veel. Voel me dan inderdaad weer wat onzekerder. Maar ik heb ze afgelopen vrijdag nog gezien, en toen was alles prima in orde. Ik zoek ook altijd meteen naar hartjes en beweging, maar de arts heeft het altijd veel eerder gevonden dan wij, hihi.
A.s. zaterdag hebben we een geslachtsbepaling. Ben zoooo benieuwd!!

Groetjes Wendy


Onze dochter wordt grote trotse zus, 17 oktober 2009 zijn we uitgerekend van onze 2-ling!!

Brigitte_babyboom_4's picture
Brigitte_babyboom_4

Hey Saskia!!

Wij blijken de trendsetters te zijn geworden in de familie...Aan mijn vriend zijn kant komen ook tweelingen voor, maar dat zijn 1 eiige en 2 eiige komen (als ik me goed heb laten informeren) van de kant van de vrouw en bij mij zijn geen tweelingen bekend....dus tja het is meteen een ervaring voor de gehele familie;)

O ja en nog bedankt voor de info. Ik had het al wel van meerdere mensen gehoord, maar het kan nooit te veel zijn om te horen dat je kindjes het wel gaan redden.......Ik ben al aan het aftellen tot ons 1e bezoek aan de gyneacoloog.....nog 7 nachtjes slapen.....

Groetjes
Brigitte


faithlyn's picture
faithlynBericht gewijzigd door: faithlyn, op: 12/05/2009 17:27

faithlyn's picture
faithlyn

Hoi Dames

Welkom brigitte en wendy (hoe meer zielen, hoe meer vreugde)

@ wendy weet je ookal of het een eeneiig of tweeeiige tweeling is. Spannend hoor de geslachtsbepaling, laat je het horen als je weet wat het word of hou je het nog lekker geheim voor de buiten wereld.

@ Brigitte ik hoop dat je misselijkheid ook snel over gaat geloof mij maar er komt echt een einde ookal lijkt die niet in zicht.

Nou gister ben ik voor de 20weken echo geweest en alles lijkt prima alles zit er goed aan en ze groeien als een gemiddelde eenling. Ik voel me weer helemaal lekker, als ik de 2 hartjes heb gezien.
Het enige wat er is veranderd is dat het geen J/M 2ling is maar een J/J :blink: was wel even schrikken maar net zo blij natuurlijk, vorige hadden ze niet goed gekeken waarschijnlijk. Nou waren ze toch voor een weekje in mn gedachte een koningspaar maar nu zijn het 2 koningen :P nu nog een bestemming zoek voor de meisjeskleren die ik had aangeschaft.

oja Nog een vraagje, hoe denken jullie over borstvoeding geven aan een tweeling, ik wil ze eigenlijk gewoon de fles geven, omdat ik het vernomen dat het veel energie van je vraagd en geduld niet dat het probleem is maar voor 2 kinderen aan de borst of kolven dan heb je toch geen dag meer over. Als ik dit neerleg bij anderen kijken zij maar rare ogen maar ja hun hebben een eenling geen twee.
En borstvoeding verteerd ook sneller nou met 2 baby's midden in de nacht lijkt het me geen pretje. Wat gaan jullie geven borst of fles?

groetjes faithlyn

Bericht gewijzigd door: faithlyn, op: 12/05/2009 17:26

ingrid_babyboom_24's picture
ingrid_babyboom_24

Hallo Dames,

Ik wil graag even inbreken op jullie forum. Ik ben 17 weken en 1 dag zwanger van een 2 ei-ige tweeling.

Ik lees op heel veel forums, en op die van jullie ook, dan jullie de kindjes al voelen. wat voelen jullie dan precies. Ik weet dat het moeilijk is te omschrijven, maar ik voel nog niets (denk ik). wel heb ik af en toe last van krampjes en steekjes in mn onderbuik. dan weer links en dan weer rechts. Zal dat het bewegen zijn? Ik wordt er best onzeker door. 29 mei heb ik pas mijn volgende afspraak met mijn gyn in het ziekenhuis voor de 20 weken echo. duurt dus nog ruim 2 weken. Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen geruststellen..

Groetjes Inky

Wendy_babyboom_59's picture
Wendy_babyboom_59

Hey meiden!

Wat gezellig, zo komen er steeds meer meiden bij :)

@ Ingrid, hmmm...moeilijk te omschrijven hoe het voelt. In het begin voelde het echt als zo'n spier die je wel eens voelt tintelen, wat je ook wel eens in je been of arm hebt. Nu voel ik echt af en toe een schopje (heel zachtjes), en ik voel ze gewoon soms echt bewegen, net of ze zwemmen van binnen. En die krampjes en steekjes kunnen heel goed je banden zijn die je voelt trekken. Je baarmoeder is aan het groeien, dat kan gevoelig zijn. Is bij mij ook sinds vorige week begonnen.

@ Faithlyn, ze konden niet meer zien of het 1 of 2-eiig was. Daarvoor waren we al te laat. Wat ze wel konden zien was dat ze allebei in een eigen vruchtzakje zitten, en alles zelf hebben. Dus geen kans op het tts, gelukkig.
Fijn dat alles goed is met je beebs. Is toch een hele geruststelling hè, zo als je die 20-weken echo hebt gehad. Ik moet 25 mei, en vind het echt reuze spannend.
Hé en ineens 2 jongens ipv jongen en een meisje :blink: Je had nog niet een hele gardarobe aangeschaft hoop ik?

Verder ga ik geen borstvoeding geven. Ik heb dat met mijn dochtertje geprobeerd, maar dat was echt een drama. Vandaar dat ik nu ook gezegd heb dat ik daar niet weer aan begin. Helemaal niet nu het er 2 zijn. Maar dat is voor iedereen verschillend. Ik heb ook wel gehoord van 2-ling moeders dat je ook af kan kolven e.d. Dat het in ieder geval wel te doen moet zijn, maar dat is maar net hoe je jezelf instelt. Gewoon doen wat je gevoel je ingeeft!

@ Brigitte, ik hoop dat je misselijkheid snel over gaat meis. Ik ben ook vreselijk misselijk geweest, maar hoefde niet over te geven. Heb een aantal weken aan de medicijnen gezeten, en vanaf een week of 13/14 werd het beter. Vanaf 15/16 weken is het over.

@ Saskia, hoe is het daar meid?

Hebben jullie ook wel eens steekjes boven op je buik (bovenkant en zijkant van de baarmoeder)? Ik heb het wel onderin al gehad, echt bandenpijn, maar de bovenkant voel ik sinds zondag ofzo. Het is een beetje een trekkerig gevoel.

Groetjes Wendy


Onze dochter wordt grote trotse zus, 17 oktober 2009 zijn we uitgerekend van onze 2-ling!!

faithlyn's picture
faithlyn

Hoi dames

@ WELKOM ingrid ik denk de steekjes die je voelt komt doordat je baarmoeder snel groeit en je lichaam niet echt de kans heeft om dit te beseffen. Ik had ook veel last van steken in m'n onderbuik toen heeft de gynaecoloog mij gezegd dat het gewoon zwaar is voor een vrouwen lichaam om zoveel te doen in een korte tijd.
Ik heb pas gister een echt schop gevoeld die mijn partner ook kon voelen en ben morgen 22 weken, met 17 weken voelde ik nog niets pas in de 18a19de week dan voel je plopjes alsof luchtbelletjes in je buik zitten, met de dag worden ze krachtiger, en dan zul je snel merk dat, dat je baby's zijn.

@ Wendy nee gelukkig nog geen hele gaderobe, anders zou ik echt:( niet weten wat ik zou moeten doen doen.

@ Saskia hoe gaat het met jou meid hou je het nog een beetje vol?

Vind het wel een gezellige bole hier worden had niet verwacht dat er zoveel mensen zwanger waren van een 2ling.
Gister heb ik echt een paar harde trappen van me boys gehad, me vriend was zo blij dat ook hij ze nu kon voelen. Toen kwam het besef ineen weer naar boven dat er echt levende wezens in me zitten ongelovelijk:cheer:

groetjes Faithlyn

ingrid_babyboom_24's picture
ingrid_babyboom_24

Hallo dames,

Hier weer een berichtje van mij.

@Faithlyn en wendy..
Dank jullie voor jullie reactie op mijn vraagje. weet ook wel dat niet iedereen zn kindjes al kan voelen maar lees overal dat als je een tweeling krijgt, mensen ze al erg vroeg voelen. En ik heb dat dus niet AARGHHH, maar wacht het dan nog rustig af. Volgende week alweer 18 weken en dan nog maar 2 weekjes wachten tot de 20 weken echo. Heb er echt zo'n zin in om ze weer te zien bewegen...

Verder voel ik me redelijk goed. Ben savonds wel erg moe maar dat hoort erbij. Heb een redelijk intesieve baan (veel staan en lopen/slenteren). dat laatste is echt vervelend. Krijg ook erg last van mn onderrug. Heb er wel een band voor maar die was ik vandaag vergeten.. sjeetje dat heb ik gemerkt ook hoor.

Heb ook niet echt veel last gehad van de eerste 3 maanden kwaaltjes. Wel misselijk geweest maar niet veel gespuugd. 1 keer maar en dat waren denk ik de zenuwen omdat ik toen mijn eerste echo had die dag haha. En was wel erg moe, kon staand slapen.

Iemand vroeg ook nog hoe er gedacht werd over borst voeding. Ik wil het juist wel proberen. Het lijkt mij gewoon het mooiste wat er is. Als het niet lukt is het ook prima, maar ik wil het toch proberen. Zal dan ook moeten afkolven. Ben me daar nu een beetje in aan het verdiepen.

Nou meiden, fijne avond verder en geniet van jullie hummeltjes in jullie buiken..

Groetjes Inky

Wendy_babyboom_59's picture
Wendy_babyboom_59

Hé meiden,

@Ingrid, ik ben natuurlijk ook al moeder, dus misschien dat ik de kleintjes daarom ook wat eerder voel. Dat hoor je in ieder geval wel meer, dat wanneer je al eerder zwanger bent geweest, je bij een volgende zwangerschap je baby (in dit geval babies) eerder voelt. Maar er zijn er een hele hoop die rond de 20/22 weken 'pas' voor het eerst echt leven voelen. Bij de zwangerschap van m'n dochtertje was ik 19 weken toen ik haar voor het eerst voelde, en toen vo@elde mijn man haar ook vlak daarna. Maar kan me voorstellen dat je nu toch wel heel graag je kindjes wilt voelen.

Wat voor werk doe je eigenlijk?

@Faithlyn, fijn dat je ze al zo goed voelt. Alweer 22 weken. Wat gaat het dan toch eigenlijk snel allemaal hè? Kan me nog zo die positieve test als de dag van gisteren herinneren, en dat ik dacht...nog 9 weken totdat we de 'kritieke' fase doorzijn. En nu ben ik alweer bijna 18 weken.

M'n zusje kwam begin deze week vertellen dat ze ook zwanger zijn! Helemaal super! Ze krijgt vandaag een echo, omdat ze misschien een maand verder is. Ben zoooo benieuwd!!

Eind van de dag lekker naar vrienden. M'n vriendin is begin maart bevallen van een gezonde zoon, maar ze heeft zelf MS. Heel haar zwangerschap heeft ze er geen last van gehad, maar het gaat nu helemaal niet zo goed. Ze heeft net medicijnen geslikt, een week, en ze is nu weer aan het spuiten. Hoop dat ze er snel weer wat van opknapt. Ze is nog zooo jong. Bah!

Nou, ik ga m'n meisje even naar het KDV brengen, en dan ga ik zelf even plat. Heb al behoorlijk last van m'n bekken, dus ook al gestopt met werken. Helaas is hierdoor mijn contract niet verlengd, dus dat is minder...:blink:

Groetjes Wendy


Onze dochter wordt grote trotse zus, 17 oktober 2009 zijn we uitgerekend van onze 2-ling!!

lisette_babyboom_17's picture
lisette_babyboom_17

hallo aanstaande tweelingmoeders,

wat leuk om nog meer van onze "soort" tegen te komen.
Ik zal me even voorstellen want ik ben nieuw hier. Ik ben Lisette en op dit moment 30 weken en 1 dag zwanger van een jongen en een meisje. Onze tweeling is voortgekomen uit onze eerste IVF poging en we zijn natuurlijk super trots. Papa Sander loopt al vanaf de positieve test met een dromerige super trotse blik rond en vertelt aan iedereen die het maar wil horen dat hij een tweeling krijgt. Vanaf de eerste tekenen van een buikje werd er een belletje omheen gehangen (wat toen nog helemaal geen nut had) en had hij een superleuke tweeling buikband gekocht die ik overal naartoe om moest.

De eerste 19 weken ben ik echt alleen maar ziek geweest, :sick: , dikke vrienden met beide wc's geworden dus. Gelukkig ging het hierna wat beter en momenteel is het een beetje schipperen. Het begint steeds zwaarder te worden en ik krijg het steeds benauwder en benauwder.
Gisteren hebben we weer een echo gehad en nu bleek dat inmiddels beide kinderen in stuit liggen (vanaf week 12 lag onze dochter onderop in stuit maar nu ligt haar broer ook in stuit) en werd er aangegeven dat ik toch langzaam moest gaan denken aan een keizersnede. Onze kinderen blijken echt enorm groot voor een tweeling want ze zitten zelfs iets boven de curve van een eenling dus volgens de gyn moeten we rekening houden met 2 6 ponders rond 36 weken. Moet zeggen dat ik daar wel erg van geschrokken ben want dat zou betekenen dat ze in 6 weken tijd nog gaan verdubbelen in gewicht en ik vind het nu al zo zwaar.
Ik ben tot nu toe ongeveer 7 kilo aangekomen vanaf de positieve test (ok... ben er eerst 4 afgevallen door het vele spugen dus eigenlijk 11 kilo, maar ik blijf stug rekenen vanaf het punt dat we begonnnen) en ben bang dat het nu wel eens hard kon gaan met de kilo's. Ik begrijp van iedereen dat 7 kilo weinig is maar ik moet wel bekennen dat ik nooit een breinaald ben geweest (het tegenovergestelde zou ik bijna zeggen :blush: ) dus hoe minder hoe beter.
Rond 17 weken begon ik wat te voelen binnenin maar dacht eerst dat het vooral mijn darmen waren die bubbleden. Met 20 weken kon ik ze allebei voelen en zeker de laatste 5 weken is het bijna altijd druk van binnen. Volgens de arts heb ik twee ontzettend drukke kindjes (ik voel ze echt bijna 20 uur per dag bewegen) en we hopen maar dat ze wat rustiger zijn als ze naar buiten komen ;).
De bevalling gaat steeds dichterbij komen en ik begin te merken dat ik steeds emotioneler word. Ben echt een soort van lopend vat emoties, alles kan een huilbui opwekken. Hoort erbij zullen we maar zeggen.
Vind trouwens wel dat de "wereld om ons heen" slecht is voorbereid op meerlingen. Alles schijnt ingewikkelder te zijn. Ik wilde bijvoorbeeld graag op zwangerschapsgym... de gyn gaf aan dat ik met 28 weken weinig meer zou kunnen dus gaf aan alvast met 20 weken te beginnen. Mooi niet dus, ze wilden me niet hebben want ik was geestelijk nog niet klaar om over de bevalling na te denken. Ik wilde helemaal niet over de bevalling nadenken, ik wilde gymen maar dat mocht dus pas vanaf 26 weken hier. Geen gym dus.
De kraamhulp zou 4 weken voor de uitgerekende datum langskomen om alles te checken. Inmiddels heeft het me 4 telefoontjes gekost om uit te leggen dat dat niet handig is omdat ik dan al op het punt sta om te bevallen (als ik al niet bevallen ben). Uiteindelijk komt ze nu vrijdag langs maar het kostte wel heel wat moeite.
Mijn nieuwe grote frustratie is dat wij graag met de kleintjes willen gaan fietsen als ze kunnen blijven zitten. Geen probleem zou je zeggen maar we willen ze graag in zitjes voorop de fiets (allebei 1). Dat is geen enkel probleem. We kunnen alleen de buggy niet meenemen want er bestaan geen beugels om een tweelingbuggy mee vast te maken aan je fiets wordt ons overal verteld. Dan moeten we maar een bakfiets of een fietskar nemen. Ik wil geen fietskar, ik wil mijn kindjes voorop de fiets.... :S :angry:
Zo... die frustratie ook weer even van me af geschreven... als iemand trouwens een oplossing weet... graag.
Zou het super vinden als we elkaar op de hoogte konden houden van de vorderingen in de zwangerschap, als ik het goed gelezen heb, loop ik net iets voor op iedereen maar het is toch ook fijn om herkenning te lezen in de verhalen.
Iedereen heel veel succes!!!!!

In 2009 de trotse mama geworden van een 2-eiïge tweeling (m/j) bij onze eerste IVF poging en nu bijna 4 jaar later net opnieuw begonnen,  poging 1 van een nieuwe ronde IVF helaas mislukt. Nog 12 cryo's (in 8 rietjes) in de vriezer, in december mogen we weer verder.

Saskia_babyboom_50's picture
Saskia_babyboom_50

Wat leuk al doe tweelingen! Gefeliciteerd allemaal!
Heb er geen verstand van want bij mij is het er gewoon 1.. Lisette jij ben dan eigenlijk dus in juli uitgerekend toch? Op ons juli forum zit ook iemand die een tweeling verwacht dus misschien vind je dat ook leuk. Ze is ongeveer even ver als jij!
groetjes
Saskia


17-11 Echo; hartje klopt; 3,9 mm
03-01 12 wkn echo;alles goed!
30-01 Een jongen!
25-02 SEO;alles prima
29-05 Verlof!
17-07 Inleiden (hopelijk niet nodig!)

faithlyn's picture
faithlyn

Hoi lisette GEFELICITEERD en wat leuk dat je reageerd ik kan nog veel leren van iemand die aantal weken verder dan mij is, alhoewel niet elke zwangerschap het zelfde is. Is het altijd leuk om te weten hoe andere de meerlingzwangerschap ervaren, wat op het net vind je niet zoveel. Ach ja die huilbuien ken ik en m'n partner inmiddels ook hij hoeft mij maar iets te weigeren en de tranen stromen over me wangen, en ik kan ze amper in bedwang houden:S.
Als het goed is heb ik met 30 weken de intake voor de kraamzorg, maar ik vraag me af hoe groot de kans is dat we daar gebruik van zullen maken niet negatief bedoeld hoor maar als de baby's eerder worden geboren en ze blijven langer dan een week in het ziekenhuis vervalt de kraamzorg als ik het goed heb begrepen. Ik hoop natuurlijk dat ze wel langer blijven zitten, maar ik hoor vaak dat ik er rekening mee moet houden dat ze eerder zullen komen, en als ik thuis is er niemand die mij bijstaat.:angry:

Verder vraagd een meerling zwangerschap meer qua het vervoeren van de kids, ritme geven aandacht verdelen etc...
En ik ga nu pas van mijn zwangerschap genieten alshoewel ik ook stress dat ik voor 7maanden alles af en in huis wil hebben.;)

Buiten dit alles om is het natuurlijk een mooie ervaring om 2 baby's in je buik te mogen dragen en als ze geboren zijn extra veel plezier en slapeloze nachten hihih;)

groetjes faithlyn

lisette_babyboom_17's picture
lisette_babyboom_17

@ Faithlyn; we hebben van het ziekenhuis begrepen dat mochten de baby's inderdaad eerder komen en even in het ziekenhuis moeten blijven, we wel kraamhulp krijgen als de arts aangeeft dat dit nog steeds nodig is. Het is dan medische noodzaak en dat doen ze begrepen wij bij ons in het ziekenhuis eigenlijk altijd als de ouders dit willen. Nou moet ik zeggen dat ik een beetje een dubbel gevoel heb bij de kraamhulp. Aan de ene kant is het natuurlijk super handig om in je ritme te komen en aan de andere kant is het een "vreemde" die je huishouden bestiert en aan je kindjes zit.... dubbel gevoel dus.

@ saskia; ben inderdaad eind juli uitgerekend, ga eens een kijkje nemen bij het andere topic

Iedereen heel veel succes!!!!!

In 2009 de trotse mama geworden van een 2-eiïge tweeling (m/j) bij onze eerste IVF poging en nu bijna 4 jaar later net opnieuw begonnen,  poging 1 van een nieuwe ronde IVF helaas mislukt. Nog 12 cryo's (in 8 rietjes) in de vriezer, in december mogen we weer verder.

faithlyn's picture
faithlynBericht gewijzigd door: faithlyn, op: 14/05/2009 17:14

faithlyn's picture
faithlyn

@ lisette bedankt ik ga nogmaals navragen bij de volgende bezoek aan de gynaecoloog, nou sorry hoor ik denk dat ik de kraamhulp alleen laat doen wat ik zelf niet kan, ik verheug me erop om me baby's in bad te doen en lekker in te smeren, dus dit zal ik niet snel aan haar overlaten. Misschien een stomme vraag maar hoelang denk jij dat je baby's nog blijven zitten? zullen ze de 38 weken halen zou wel mooi zijn natuurlijk:cheer:

En ik baal er een beetje van dat ik waarschijlijk een andere gynaecoloog zla krijgen omdat mij vaste de zelfde dag als mij uitgerekend is en dan al met zwangerschapverlof is:S .

groetjes

ukkie_babyboom's picture
ukkie_babyboom

Hoi meiden,
van harte gefeliciteerd met jullie tweeling zwangerschap,het lijkt mij geweldig een tweeling!!!
Ik werk op een couveuseafdeling en je krijgt idd nog kraamzorg als het ziekenhuis dit aanvraagt maar je hebt ook reht op couveuzenazorg. Hiervoor moet je wel even in je polis kijken of je ervoor verzekerd bent. de couveuzenazorg komt geen huishoudelijke taken doen maar komt jullie thuis ondersteunen in de zorg voor de kinderen. Hierbij kun je denken aan badje, voeding bereiden, borstvoeden enzovoorts. Veel leer je in het ziekenhuis natuurlijk maar het moment van naar huis gaan is spannend en dan is het fijn als iemand even met je meekijkt.
Succes allemaal.
Groetjes ukkie


Ons prinsje is:

Babyboom banner

Brigitte_babyboom_4's picture
Brigitte_babyboom_4

Hey allemaal!

Wat een verhalen allemaal! Ik ben zeer blij met deze topic, want aangezien ik (volgens mij) de meest prille zwangerschap heb zijn jullie ervaringen erg leuk voor mij om te lezen.
Aankomende maandag is mijn 1e bezoek bij de gyneacoloog en ik moet zeggen dat ik al wel erg nerveus ben. 2,5 week geleden heb ik mijn eerste echo gehad en dat vond ik echt geweldig om te zien....maar nu gaat bij mij wel weer de onzekerheid komen.....gaat het allemaal wel goed, groeien ze goed....etc etc etc.
Ik moet nog wel even wachten tot ik ze kan voelen, dus denk ik dat ik in de tussentijd die onzekereid blijf houden....Kennen jullie dit gevoel ook?

Gr.
Brigitte


Rixt's picture
Rixt

Hallo meiden,

Allereerst van harte met jullie tweeling-zwangerschap!! Aan de ene kant lijkt het me geweldig, maar brengt ook wel wat extra spanning met zich mee.

Ik las een aantal vragen/opmerkingen van jullie, en wou daar op reageren.

Borstvoeding:
Een aantal van jullie twijfelden om borstvoeding te geven, omdat je twee kindjes moet voeden. Zelf zou ik dit geen reden vinden om het daarom niet te doen. Want flesvoeding moet je ook beide kindjes voeden en als je alleen bent moet je 1 voor 1 voeden. Ik heb het met mijn kraamverzorgster vaak over de verschillende manieren van voeden gehad. Ook vertelde zij mij dat er ook mogelijkheden zijn om 2 kindjes tegelijk te voeden, dus dan ben je toch wel sneller klaar dan met 2 flesjes. Het zal iets meer tijd en energie kosten om het onder de knie te krijgen, maar kan wel vertellen dat het wel heel mooi is om borstvoeding te geven. En als de enige reden om het niet te doen is dat je twee kindjes moet voeden, dan zal ik toch eerst meer info vragen over de mogelijkheden. Dan kun je toch een bewustere keuze maken.

Kraamzorg:
Ook ik vond het verschrikkelijk om een vreemde in huis te moeten laten. Ik vond het al raar om de laatste weken van mijn zwangerschap mijn moeder het huishouden te laten doen, omdat ik dat niet meer kon. Maar het is wel heerlijk hoor, dat de was achter je rug om gedaan wordt, zonder dat je er erg in hebt. En die eerste dagen is het toch wel lekker om je te laten verwennen. Mijn zoontje is alweer ruim vier weken, maar ik mis de kraamzorg nog wel af en toe hoor :D (ook al is het om de gezelligheid, wat dat betreft heb ik het wel getroffen).
@Faithlyn: Als je een goede kraamzorg hebt, zal ze het de eerste keer zelf doen, en dat je dan gewoon mee kijkt. En een volgende keer laat ze het jezelf al doen, want jij zal het straks ook moeten doen als ze er niet meer is.

En ik meende dat Brigitte dat zei, dat ze zulke beweeglijke kindjes had. Nou hier zit nog 1 :D. Ik voelde de kleine al met 15 weken en vanaf 20 weken liep ik al rond met gekneusde ribben. Zelfs tijdens de bevalling moest ik z'n voetjes wegdrukken bij mijn ribben vandaan. Ook deze knul was minstens 20 uur per dag actief, waardoor ik in de laatste 20 weken van de zwangerschap gemiddeld 4 uurtjes sliep. Ik was dus best wel moe aan het einde van de zwangerschap. Maar nu hij er is, ben ik veel fitter, ik slaap meer dan 4 uurtjes gemiddeld en m'n zoontje is over het algemeen heel rustig, zolang hij maar z'n voeding krijgt :D Wel is hij vanaf dag 1 al heel sterk, hij heeft goed getraind daar binnen :D. Dus het zegt niets over hoe jouw kindjes straks zijn, hopelijk zijn ze ook zo rustig :D

Geniet lekker van jullie zwangerschap en (straks) jullie buikjes!!

Liefs Rixt


lisette_babyboom_17's picture
lisette_babyboom_17

hoi iedereen,

vandaag heb ik echt een ontzettende baaldag en aangezien ik niemand om me heen ken die ook zwanger van een tweeling is, uit ik hier maar even mijn frustraties in de hoop dat jullie ze herkennen en ik me niet meer zo alleen/aansteller voel.
Ik heb bijna geen oog dicht gedaan vannacht. De kinderen waren ontzettend druk, ik heb overal pijn (spieren en ribben) en had het ontzettend benauwd omdat er denk ik één in mijn longen lag ofzo. Ik ben echt bloedchagrijnig en mijn lontje is echt op zijn kortst.
Ik ben het ontzettend zat en de gedachten dat ik nog ongeveer 6 weken moet tot week 36 maakt me heel verdrietig. Heb zojuist heel stiekem gewenst dat misschien met 34 weken (de gyn gaf aan dat de kindjes dan eigenlijk wel klaar zijn alleen hoe langer hoe beter voor de longetjes en het groeien) mijn vliezen zouden breken en we naar het ziekenhuis konden voor een keizersnede. Onze beide kindjes liggen in stuit vandaar de keizersnede. Tot vorige week lag alleen onze dochter (die onderop ligt) in stuit en zou het dus ook een keizersnede worden maar onze zoon is met veel pijn en moeite omgedraaid en nu doet helemaal alles zeer in mijn lichaam. Volgens mij ben ik echt helemaal beurs van binnen (vooral bij mijn ribben).
Op maandag ga ik altijd naar zwangerschapszwemmen en daar lopen alleen maar moeders met 1 kindjes rond en die schijnen allemaal nergens last van te hebben. Nu weet ik niet of dat komt doordat het maar 1 kindje is of omdat moeders die boven de 30 weken nog gaan zwemmen sowieso weinig kwaaltjes hebben want die kunnen nog lekker actief zijn. Hoe dan ook, als ik dat dan zo hoor en zie voel ik me echt een ontzettende aansteller. Dit wordt dan nog eens extra bevestigd door het ziekenhuis waar de dokters steeds maar roepen dat het zo super gaat en dat ik zo'n geluk heb. Volgens mijn man komt dat ook doordat ik niet helemaal eerlijk ben daar maar de dingen waar ze daar naar kijken die heb ik allemaal niet en als ik dan bv aangeef dat ik overal pijn heb, krijg je zo'n meelijwekkend lachje zo van... ja meid... dat hoort er nou eenmaal bij. Verder zijn we op dit moment volgens mij de enige tweeling op de afdeling en alle andere vrouwen die met hun zwangerschap bij de gyn komen, daar is iets mee "mis" anders waren ze bij de verloskundige dus die vind ik dan sowieso "zieliger" en dan durf ik weer niet te klagen.
Mijn man probeert echt heel begripvol te zijn maar ook bij hem houd ik me toch in met klagen omdat ik weet dat hij het toch niet kan begrijpen want hij voelt het niet. Verder is onze tweeling natuurlijk het "resultaat" van een IVF behandeling en dat is de grootste reden dat ik niet wil klagen. We hebben zoveel moeite enzo gedaan om zover te komen, wie ben ik dan om te klagen terwijl er zoveel stellen zijn bij wie het nog niet gelukt is. Als ik daar dan over nadenk, schaam :blush: ik me echt diep dat ik hier aan het klagen ben en word ik meteen weer nog verdrietiger.

@ Brigitte: Ik las net in je berichtje dat je zo onzeker bent over alles. Ik weet niet of dat voor iedereen zo is maar bij mij is dat inmiddels 30 weken aan de gang. Eerst dacht ik: als ik maar een positieve test heb. Toen: Als de eerste echo maar goed is. Toen: als de tweede echo maar goed is... dit is inmiddels nu 30 weken aan de gang. De dag voordat we naar het ziekenhuis moeten voor controle ben ik niet te houden, op van de zenuwen en allerlei rare dingen in mijn hoofd, wat nou als er dat mis is of wat nou als er dit mis is. Ik heb me steeds afgevraagd of dat kwam door de manier waarop de kindjes "ontstaan" zijn of dat het gewoon in mijn karakter zit en ik denk dat het een combinatie is maar ik denk niet dat het nog overgaat voor de bevalling. Nu ik 30 weken ben en weet dat ze een grote kans hebben te overleven als ze nu zouden komen wordt het ook niet minder en ga ik me weer over andere dingen druk maken. Wat nou als het niet goed gaat bij de bevalling etc...

Iedereen ontzettend bedankt voor het lezen van deze klaagzang... excuses dat ik zo aan het klagen ben maar ik moest het gewoon even kwijt.... :blush: :blush: :blush:

In 2009 de trotse mama geworden van een 2-eiïge tweeling (m/j) bij onze eerste IVF poging en nu bijna 4 jaar later net opnieuw begonnen,  poging 1 van een nieuwe ronde IVF helaas mislukt. Nog 12 cryo's (in 8 rietjes) in de vriezer, in december mogen we weer verder.

Brigitte_babyboom_4's picture
Brigitte_babyboom_4

Hoi Lisette!!

Heerlijk toch! Even lekker zeuren en klagen! Daar is dit forum toch voor;) Ik hoop dat het je heeft opgelucht. Ik vond het wel weer leuk om te lezen...Het geeft het gevoel dat je ook niet alleen bent met je gevoelens. In ieder geval zo is het bij mij. Over het eerste gedeelte kan ik niet meepraten. Ik voel onze kindjes nog niet en zal daar nog wel een aantal weken op moeten wachten, maar het af en toe even niet zien zitten ken ik op dit moment (helaas) maar al te goed.

Ik heb vandaag ook een erge off day. Al vanaf gisterenavond ben ik erg misselijk. Ik heb het er zelfs ook benauwd van gekregen. Niet leuk dus. Mijn eetlus is weer op het nul niveau, dus drink ik me maar weer achterover vandaag:silly: ....

Ik hoop dat je kindjes snel komen en je heerlijk kunt gaan genieten van jullie 2 mooie wondertjes!

Groetjes
Brigitte


Wendy_babyboom_59's picture
Wendy_babyboom_59

Hallo allemaal

@Faithlyn, wacht maar tot je bevallen bent, dan vind je het waarschijnlijk heerlijk dat je een kraamhulp hebt die je zoveel mogelijk uit handen kan nemen. Ik ben helemaal niet iemand die snel dingen uit handen geeft (helaas moet ik nu vanwege m'n bekken wel), maar na de bevalling van mijn dochtertje vond ik de kraamhulp echt geweldig!!

@Lisette, meis wat een ellende. En klagen mag af en toe, dat heeft verder niets met je dankbaarheid te maken. Al begrijp ik je punt heel erg goed hoor. Ik ben dus al bevallen van een eenling, maar heb er niet zoveel last van gehad. Wel sliep ik slechter aan het eind (daar heb ik met deze zwangerschap nu al last van :blink: ) maar ze heeft me verder nooit echt zeer gedaan oid. Al was ze wel ongelooflijk druk (en dat is ze nog, hahaha). Maar klaag lekker van je af meis, dat geeft helemaal niets. Ik hoop dat het je een beetje oplucht.

@Brigitte, waardeloos dat je weer zo misselijk bent. Ik hoop echt dat je er snel vanaf bent. En ik hoop dat je je 2 wondertjes echt heel snel kunt voelen meis!

Ik ben weer even weg, ga lekker ongezond frietjes eten...
Tot later!!

Groetjes Wendy


Onze dochter wordt grote trotse zus, 17 oktober 2009 zijn we uitgerekend van onze 2-ling!!

Reageren

Om te reageren dient u ingelogd te zijn. Log nu in. Nog geen profiel? Meld u dan hier aan!